• Echtscheidingsmediation

  Echtscheidingsmediation is de juiste weg als het jullie bedoeling is het voor elkaar ook goed te regelen.

  Samen met de mediator worden alle zaken besproken die geregeld moeten worden. Zoals bijvoorbeeld de verdeling van de spullen, het huis, het pensioen en het geld. Gaat er alimentatie betaald worden en wat spreken jullie af voor de kinderen? Waar gaan ze wonen, hoe ziet de omgangsregeling eruit, hoe regelen jullie de kosten voor de kinderen? Enzovoort.

  Een voordeel van mediation is dat jullie zelf de touwtjes in handen hebben. Hierdoor bepalen jullie grotendeels zelf het tempo en er kunnen beter passende afspraken gemaakt worden.

  Wil je een gratis kennismakingsgesprek inplannen? Ben je benieuwd wat wij voor jullie kunnen betekenen? Of heb je andere vragen?

  Bel (033) 799 99 29, stuur een e-mail naar secretariaat@dehorstmediation.nl of vul dit formulier in.

  Aandacht voor de emoties

  Als het te moeilijk is om met elkaar in gesprek te gaan geven wij ook aandacht aan de emotionele scheiding. Scheiden is immers meer dan alleen het verdelen van inkomen en vermogen.

  Ouderschapsplan

  Jullie afspraken rond de kinderen komen in een ouderschapsplan. Alle andere afspraken leggen jullie vast in een echtscheidingsconvenant. Het is vaak mogelijk deze documenten binnen twee maanden te tekenen. Hierna wikkelen wij de procedure bij de rechter af. Naar de rechtbank gaan is dus niet nodig.

  Wil je wat meer weten over de inhoudelijke kanten van de echtscheiding, neem dan eens een kijkje op onze andere website. Bijvoorbeeld over alimentatie of over het verdelen van jullie bezittingen.

  Scheiden met een eigen onderneming

  Als een van jullie ondernemer is, is het nog belangrijker om in goed overleg te scheiden; het is immers niet de bedoeling dat door verkeerde (fiscale) afspraken het ondernemen onmogelijk wordt.

  Als er ingewikkelde zaken verdeeld moeten worden, zoals bezit in het buitenland, een groot familievermogen of een onderneming, dan kunnen er binnen de mediation andere specialisten (zoals fiscalisten en pensioendeskundigen) worden ingeschakeld.

  Wil je weten hoe De Horst Mediation werkt in een echtscheidingsmediation? Maak dan een afspraak.


 • Contact opnemen

  Heb je vragen? Ben je benieuwd wat wij voor jullie kunnen betekenen? Of wil je een gratis kennismakingsgesprek inplannen?

  Stuur een e-mail naar P.Mallant@dehorstmediation.nl, vul onderstaand formulier in of bel (033) 799 99 29.

  Onderscheidend in:


 • nederlandseorde

   

  vfas

   

  mfn-registermediator

   

  vereniging