• Echtscheidingsmediation

  Als je getrouwd bent en het besluit is genomen om te scheiden, sta je voor de keuze op welke manier je dat het beste kunt doen. Als het jullie bedoeling is het voor elkaar ook goed te regelen, dan is echtscheidingsmediation de juiste weg.

  Samen met de mediator worden alle zaken besproken die geregeld moeten worden. Zoals bijvoorbeeld de verdeling van de spullen, het huis, het pensioen en het geld. Gaat er alimentatie betaald worden en wat spreken jullie af voor de kinderen? Waar gaan ze wonen, hoe ziet de omgangsregeling eruit, hoe regelen jullie de kosten voor de kinderen? Enzovoort.

  Wil je een gratis kennismakingsgesprek inplannen? Ben je benieuwd wat wij voor jullie kunnen betekenen? Of heb je andere vragen?

  Bel (033) 799 99 29, stuur een e-mail naar secretariaat@dehorstmediation.nl of vul dit formulier in.

  Aandacht voor de emoties

  Omdat scheiden meer is dan alleen het verdelen van inkomen en vermogen, wordt er ook aandacht gegeven aan de emotionele scheiding. Dit is soms nodig als het te moeilijk is om met elkaar in gesprek te zijn, waardoor de zakelijke afspraken niet gemaakt kunnen worden.

  Een voordeel van mediation is dat jullie zelf de touwtjes in handen hebben. Hierdoor bepalen jullie grotendeels zelf het tempo en er kunnen beter passende afspraken gemaakt worden.

  Ouderschapsplan

  Jullie afspraken rond de kinderen komen in een ouderschapsplan. Alle andere afspraken leggen jullie vast in een echtscheidingsconvenant. Zodra dit gebeurd is, dit kan binnen twee maanden, wikkelen wij de procedure bij de rechter af. Naar de rechtbank gaan is dus niet nodig.

  Wil je wat meer weten over de inhoudelijke kanten van de echtscheiding, neem dan eens een kijkje op onze andere website. Bijvoorbeeld over alimentatie of over het verdelen van jullie bezittingen.

  Scheiden met een eigen onderneming

  Als er een onderneming is geeft dat een extra reden om dit goed in overleg via mediation te regelen; het is immers niet de bedoeling dat door de scheiding het ondernemen onmogelijk wordt vanwege de afspraken over de verdeling. Bij dit alles worden uiteraard de belastingaspecten niet vergeten.

  Als er ingewikkelde zaken te verdelen zijn, zoals bezit in het buitenland, een groot familievermogen of een onderneming, dan kunnen er binnen de mediation andere specialisten (zoals fiscalisten en pensioendeskundigen) worden ingeschakeld.

  Wil je weten hoe De Horst Mediation werkt in een echtscheidingsmediation? Maak dan een afspraak.


 • Contact opnemen

  Heb je vragen? Ben je benieuwd wat wij voor jullie kunnen betekenen? Of wil je een gratis kennismakingsgesprek inplannen?

  Stuur een e-mail naar P.Mallant@dehorstadvocaten.nl, vul onderstaand formulier in of bel (033) 799 99 29.
  Onderscheidend in:


 • nederlandseorde
  vfas
  mfn-registermediator
  vereniging