• Scheiden, wat nu?

  Als je gaat scheiden, moet je veel regelen. Zo veel, dat de meeste mensen niet weten waar zij moeten beginnen. Ten eerste hebben jij en je ex-partner te maken met de juridische en financiële afhandeling van de scheiding. Emoties kunnen deze afhandeling belemmeren. Moet je die emoties dan eerst verwerken? Of gaan jullie direct in gesprek over de alimentatie? Hoe zit het met de nieuwe hypotheekaanvraag?

   

  De kinderen staan bij De Horst Mediation centraal

  En dan hebben we het nog niet eens over het allerbelangrijkste bij een echtscheiding: de kinderen. Tijdens een scheiding ben je soms zo met jezelf bezig dat het moeilijk is om te bedenken hoe je de kinderen het beste kunt helpen. Samen met jullie zorgen wij ervoor dat hun belang centraal blijft
  staan.

   

  Scheidingsmediation op maat: een stappenplan

  Veel van onze cliënten hebben behoefte aan een stappenplan. Dat begrijpen we, een stappenplan geeft duidelijkheid en houvast. Toch is er geen vastomlijnd stappenplan dat voor iedere scheiding toepasbaar is. Elke scheiding heeft haar eigen aandachtspunten en haar eigen optimale stappenplan.

   

  Aanpak van De Horst Mediation

  Wij begeleiden jullie in het mediationtraject bij jullie echtscheiding. Voor een stappenplan dat aansluit bij jullie persoonlijke situatie, nodigen wij jullie eerst uit voor een kennismakingsgesprek. Wij willen onze cliënten de beste hulp en begeleiding geven; daarvoor is het nodig dat wij weten wat
  jullie van ons en van elkaar verwachten en nodig hebben. Wij bespreken jullie financiële situatie, jullie woonsituatie en natuurlijk de situatie van de kinderen. Deze informatie vormt de basis voor jullie eigen stappenplan, dat wij daarna voor jullie zullen samenstellen. Met dit stappenplan is jullie vraag: Scheiden wat nu? beantwoord. En is stap één van het mediationtraject genomen.

  Gedurende het mediationproces dat volgt, begeleiden wij jullie op juridisch, financieel en fiscaal gebied om tot goede en duurzame afspraken te komen.

   

  Kies voor een vFAS-mediator/advocaat

  De mediators van De Horst Mediation zijn vFAS-mediator. De vFAS is een vereniging van advocaten die gespecialiseerd zijn in het personen- en familierecht. Daarnaast zijn wij aangesloten bij het kwaliteitsregister voor mediators: MfN.

   

  Contact

  Ga jij scheiden? En denk je ook: Wat nu? Neem dan gerust contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Wij zullen alles uitleggen over wat nu te doen bij scheiden. Contact opnemen kan via onderstaande gegevens of via het formulier.

  T: (033) 799 99 29
  E: secretariaat@dehorstmediation.nl

  Afspraak maken >


 • Contact opnemen

  Heb je vragen? Ben je benieuwd wat wij voor jullie kunnen betekenen? Of wil je een gratis kennismakingsgesprek inplannen?

  Stuur een e-mail naar P.Mallant@dehorstmediation.nl, vul onderstaand formulier in of bel (033) 799 99 29.

  Onderscheidend in:


 • nederlandseorde

   

  vfas

   

  mfn-registermediator

   

  vereniging