• Wie zijn wij

  Wij zijn sinds 1990 (Petra Mallant) en 1993 (Lieke Zwanenburg) advocaat. Sinds 1998 zijn wij ook familiemediator.

  Door onze jarenlange ervaring als mediator én onze gespecialiseerde juridische achtergrond kunnen wij jullie begeleiden om tot goede juridische afspraken te komen die bij jullie relatie past. Naar de rechtbank gaan is niet meer nodig.

  Het feit dat we ook advocaat zijn heeft voordelen ten opzichte van iemand die alleen jurist (iemand die de studie rechten heeft gedaan) of een fiscalist of een psycholoog is. Bekijk hier de voordelen.

  Als het voor jullie zaak nodig is kunnen wij andere deskundigen inschakelen. Denk hierbij aan: een fiscalist, een pedagoog, een pensioendeskundige, een financieel planner, een notaris of een psycholoog.

  De Horst Mediation is een onderdeel van De Horst l Scheidingsadvocaten en mediators. Als mediation niet mogelijk is en er tegen de ander geprocedeerd moet worden kan jij/kunnen jullie terecht bij onze collega Annemarie van Tets-Asjes (mits jullie niet bij ons in mediation zijn geweest).


 • Contact opnemen

  Heb je vragen? Ben je benieuwd wat wij voor jullie kunnen betekenen? Of wil je een gratis kennismakingsgesprek inplannen?

  Stuur een e-mail naar P.Mallant@dehorstmediation.nl, vul onderstaand formulier in of bel (033) 799 99 29.

  Onderscheidend in: • P.Mallant@dehorstmediation.nl

  linkedin


 • Mr. P.A. (Petra) Mallant
  Tijdens mijn studie rechten werd het mij al snel duidelijk dat ik “het recht” vooral interessant vind als het ook om mensen gaat. Via asielrecht en strafrecht heb ik mij als advocaat uiteindelijk gespecialiseerd in scheidingsrecht. Mediation bleek voor mij de juiste methode om mijn cliënten in hun scheidingsproces bij te kunnen staan.

  In de afgelopen 22 jaar ben ik als advocaat-mediator steeds meer gaan samenwerken met andere deskundigen, om zo complexere scheidingen ook financieel, fiscaal en pedagogisch goed af te wikkelen. Hierdoor beschik ik inmiddels zelf ook over veel kennis op deze terreinen. Ik werd lid van de Vereniging van Forensische Mediators en de Expertgroep Complexe Scheiding. Mijn samenwerking met de pedagoog-mediator Ottoline Koppens en de fiscalist-mediator Tom van Baaren leidde in 2014 tot het door ons ontwikkelde Bindend Scheidingsadvies. In 2018 ben ik toegetreden tot de Vereniging van overlegscheidingsadvocaten (VVCP).

  De laatste jaren ben ik steeds vaker ook als adviseur werkzaam op andere terreinen binnen het familierecht. Bijvoorbeeld bij het maken en checken van huwelijksvoorwaarden (ik heb de opleiding bij de Stichting Prenups voltooid) en het afwikkelen van nalatenschappen. De combinatie van mediationtechnieken en juridische kennis komen hierbij van pas. Wat mij hierbij opvalt is dat het voor niet scheidende stellen vaak moeilijk is om in te schatten wanner zij onze hulp moeten inroepen. Ik hoop dat wij erin geslaagd zijn op deze website te laten zien wanneer het maken van een afspraak nuttig is.

  Ik ben in de afgelopen 30 jaar dus niet stil blijven staan. Maar wat altijd gebleven is, is mijn motivatie om in elke mediation of bij elk advies, complex of minder complex, samen met mijn cliënten en hun kinderen een regeling te maken die bij ieder van hen past en waarmee ze verder kunnen. Daar krijg ik nou energie van!

  In het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse Orde van Advocaten ben ik geregistreerd onder het rechtsgebied Personen- en Familierecht (Collaborative divorce, echtscheidingen, alimentatiezaken, omgangsregelingen en mediation).
  Op grond van deze registratie ben ik verplicht op dit rechtsgebied jaarlijks volgens de normen van de Nederlandse Orde van Advocaten tien opleidingspunten te behalen.


 • De-horst-mediation-amersfoort-Lieke.jpg
  l.zwanenburg@dehorstmediation.nl
  linkedin
 • Mr. A.W.C.M. (Lieke) Zwanenburg MA

  “Het gras gaat niet harder groeien door er aan te trekken. Een zorgvuldige scheiding heeft soms tijd nodig. Ik let er op dat die tijd elkaar gegund wordt.”

  Na mijn studie Engels, studeerde ik Rechten en ben ik sinds 1993 advocaat (lid NOVA). Al snel in mijn advocatenwerk ontdekte ik dat relationele conflicten zich beter lieten oplossen door mediation. In breder perspectief is mijn doel het ondersteunen van mensen met relationele problemen in een juridische context. Daarom heb ik mijn volledig hierop toegelegd. In 1996 rondde ik mijn specialisatie voor mediator af en ben sindsdien lid van de vereniging voor Familierechtadvocaten en Scheidingsmediators (vFAS). Daarnaast ben ik Registermediator (MfN) en lid van de Vereniging van overlegscheidingsadvocaten (VVCP).

  Ik ben ook coach. In die hoedanigheid ondersteun ik paren en/of personen individueel in het scheidingsproces. In een mediation betekent dit dat ik altijd oog heb voor het bredere verband waarbinnen de mediation zich afspeelt.

  Naast mijn werk als familiemediator ben ik lid van de Raad van Tucht van de vFAS en ben ik docent in de beroepsopleiding advocatuur voor de Nederlandse Orde van Advocaten (NOVA) op het gebied van communicatieve vaardigheden.

  Als dat gewenst is kunnen de gesprekken met mij ook in het Engels gevoerd worden.

  In het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse Orde van Advocaten ben ik geregistreerd onder het rechtsgebied Personen- en Familierecht (Collaborative divorce, echtscheidingen, alimentatiezaken, omgangsregelingen en mediation).
  Op grond van deze registratie ben ik verplicht op dit rechtsgebied jaarlijks volgens de normen van de Nederlandse Orde van Advocaten tien opleidingspunten te behalen.

 

 

nederlandseorde

 

vfas

 

mfn-registermediator

 

vereniging