• Online video-mediation
  Voordelen online video-mediation
  Emotionele aansluiting
  Hoe gaat de online video-mediation in zijn werk?

  Online video-mediation

  Je vraagt je misschien af hoe je in de huidige situatie jouw scheiding toch in goed overleg kunt realiseren nu de scheidingsgesprekken niet meer met de mediator aan tafel kunnen plaatsvinden.

  Tot de start van de intelligente lockdown waren wij ervan overtuigd dat mediationgesprekken aan tafel noodzakelijk zijn om tot goede afspraken te komen. Inmiddels denken wij daar genuanceerder over en hebben wij gemerkt dat het voeren van videogesprekken onverwachte voordelen oplevert.

  • Mr. P.A. (Petra) Mallant

   Klik hier voor een gratis kennismakingsgesprek

  • Over jouw mediator

   “In de afgelopen 26 jaar heb ik mij ontwikkeld tot een ervaren familiemediator met de deskundigheid van een advocaat.”

   “Van complex naar helder en samen met mijn cliënten een regeling maken die bij hen past en waarmee ze verder kunnen, daar krijg ik energie van.”

   – Mr. P.A. (Petra) Mallant –

  Voordelen online video-mediation

  Omdat onze cliënten geen reistijd meer hebben en hun werktijd vaak zelf kunnen inplannen, is het veel makkelijker om een afspraak te maken. Daarnaast blijkt dat digitale besprekingen inhoudelijk sneller gaan dan de besprekingen aan tafel. Door deze twee veranderingen is het mogelijk om vaker met elkaar af te spreken en de bijeenkomsten korter te laten duren.

  Zo kunnen we nu bijvoorbeeld in 15 minuten uitleggen hoe het uitrekenen van partner- en kinderalimentatie in zijn werk gaat. Daarna beëindigen we het gesprek en mailen de notities waarin de uitleg is samengevat. Onze cliënten denken na op welke manier zij het toekomstige inkomen willen verdelen. Als het mogelijk is dat zij hier samen (zonder mediator) over kunnen overleggen, dan doen zij dat.

  Petra is een fijne en kundige advocaat-mediator. Ze luistert goed naar de wensen van haar klanten. Daarna kijkt ze of deze wensen juridisch en fiscaal haalbaar zijn. Ze weet alles in duidelijk en normaal Nederlands uit te leggen en blijft continu toetsten of iedereen het begrijpt en akkoord is. Dit maakt dat je je gehoord en veilig voelt. Heel prettig in een emotioneel en financieel verwarrende periode.
  — S

  Tijdens de volgende bespreking, die enkele dagen later al kan plaatsvinden, laten zij weten hoe zij er in staan. Zonodig begeleiden wij hen tot een gezamenlijk standpunt, of maken samen een stappenplan om daar te komen.

  Emotionele aansluiting


  Natuurlijk zit er ook een nadeel aan de online video-mediation. Het is soms wat moeilijker om ook ”emotioneel” bij onze cliënten aan te sluiten. Aan tafel zien we vaak snel of iemand emotioneel wordt en dus ”met het verstand afhaakt”. Digitaal kunnen we dat soms missen.

  Maar, mediation is een proces dat we met z’n drieën doen. Met onze cliënten maken we nu, nog explicieter dan voorheen, de afspraak dat als ze afhaken, en we dit onverhoopt niet opmerken, zij dat meteen laten weten. Dat is voor hen vaak een stap, maar het went ook weer heel snel. Als onze interventies onvoldoende blijken te zijn om weer verder te gaan, kunnen wij nu veel makkelijker dan voorheen een pauze inlassen.

  Dat brengt ons op een ander voordeel van de online video-mediation. Samen aan tafel zitten en het hebben over je scheiding kan in sommige gevallen zo emotioneel zijn dat het moeilijk is om verstandig (met je verstand) te denken. Tijdens de online gesprekken zitten onze cliënten nu vaak ieder in een eigen ruimte, waardoor het makkelijk wordt om goed op te letten en de juiste keuzes te maken.

  Hoe gaat de online video-mediation in zijn werk?

  Voordat wij een scheidingsmediation starten, voeren wij eerst een kosteloos kennismakingsgesprek via Microsoft Teams.

  In het e-mailbericht waarin wij de afspraak bevestigen nemen wij een link op waarmee jullie aan de bespreking kunnen deelnemen. Je hoeft hiervoor geen software te installeren. Wel moet je in het bezit zijn van een PC/laptop/iPad/tablet/smartphone met camera, microfoon en luidsprekers.

  Als een van jullie, of beiden, niet eerder een gesprek via Microsoft Teams heeft gevoerd, dan maken we hiervoor eerst een oefenafspraak. Zodra iedereen aanwezig is, en alles werkt, beëindigen we dit oefengesprek . Hierdoor hoeven wij ons bij de aanvang van het echte kennismakingsgesprek niet meer bezig te houden met de techniek.

  Petra gaat professioneel en gedegen te werk en zoekt naar praktische en haalbare oplossingen zonder voorbij te gaan aan de emotie die aanwezig is bij beide partijen. Ik heb Petra als een erg prettige mediator ervaren.
  — E

  Als wij tijdens of na het kennismakingsgesprek besluiten met elkaar in zee te gaan, is het mogelijk een online dossier te openen. Jullie kunnen de stukken die wij nodig hebben in dit dossier uploaden. Omdat wij ook algemene informatie over de onderwerpen die geregeld moeten worden in jullie online dossier opnemen, kunnen jullie alvast samen de te regelen onderwerpen oppakken.

  Wil je een gratis kennismakingsgesprek inplannen? Ben je benieuwd wat wij voor jullie kunnen betekenen? Of heb je andere vragen?

  Stuur een e-mail naar P.Mallant@dehorstmediation.nl, vul dit formulier in of bel (033) 799 99 29.

  Als jullie geen online dossier willen openen dan kunnen jullie ons via de e-mail de benodigde stukken aanleveren. Wij kunnen dan helaas niet voor de vertrouwelijkheid instaan.

  De uiteindelijke afspraken maken jullie onder onze begeleiding. Deze begeleiding zal via Microsoft Teams plaatsvinden.

  Contact

  Ga jij scheiden? En denk je ook: Wat nu? Neem dan gerust contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Wij zullen alles uitleggen over wat nu te doen bij scheiden. Contact opnemen kan via onderstaande gegevens of via het formulier.

  Wil je weten hoe De Horst Mediation werkt in een echtscheidingsmediation? Maak dan een afspraak.

 • Contact opnemen

  Heb je vragen? Ben je benieuwd wat wij voor jullie kunnen betekenen? Of wil je een gratis kennismakingsgesprek inplannen?

  Stuur een e-mail naar P.Mallant@dehorstmediation.nl, vul onderstaand formulier in of bel (033) 799 99 29.

  Onderscheidend in:

nederlandseorde

 

vfas

 

mfn-registermediator

 

vereniging