• Mediation bij beëindiging samenwonen

  Als je samenwoont en het besluit is genomen om uit elkaar te gaan sta je voor de keuze op welke manier dat zou moeten. Als het jullie bedoeling is het voor elkaar ook goed te regelen, dan is mediation de juiste weg.

  Waar jullie rekening mee moeten houden is dat de wettelijke regels bij het einde van het samenwonen anders zijn dan bij een echtscheiding. Zo is er bijvoorbeeld geen recht op partneralimentatie en is het vermogen niet automatisch van jullie samen. De vader is alleen de juridische vader als hij de kinderen heeft erkend en hij heeft het gezag over de kinderen als dat door de rechter is bepaald.

  Wil je een gratis kennismakingsgesprek inplannen? Ben je benieuwd wat wij voor jullie kunnen betekenen? Of heb je vragen?

  Bel (033) 799 99 29, stuur een e-mail naar secretariaat@dehorstmediation.nl of vul dit formulier in.

  Samenlevingsovereenkomst

  Als jullie een samenlevingsovereenkomst hebben gemaakt, dan staat daar meestal in hoe de regels zijn bij de beëindiging van de samenleving. Dit kan helpen. Meestal zijn niet alle zaken geregeld in de samenlevingsovereenkomst en moeten er aanvullende afspraken gemaakt worden.

  Voorbeelden van aanvullende afspraken die gemaakt kunnen worden:

  • Jullie zijn gaan samenwonen in een huurwoning en na verloop van tijd hebben jullie een huis gekocht. Dat huis is onder andere gefinancierd met spaargeld van één van jullie beiden en het huis staat op naam van jullie allebei. Hoe ga je dan verdelen?Wat ook kan is dat de afspraken die jullie eerder hebben gemaakt helemaal niet meer passen bij wat jullie willen op het moment dat je uit elkaar gaat.
  • Eén van jullie is een onderneming gestart en jullie hebben afgesproken dat de waarde van de onderneming niet gedeeld hoeft te worden. Gaandeweg jullie samenwoning heeft de niet-ondernemer werkzaamheden binnen de onderneming verricht waardoor deze meer waard is geworden. Jullie gaan uit elkaar en jullie willen de waarde van de onderneming toch verdelen. Hoe regel je dat zo dat de belastingdienst hierover geen schenkbelasting gaat heffen?

  Aandacht voor de emoties

  Emoties spelen een belangrijke rol als je uit elkaar gaat. Daarom besteden wij altijd aandacht aan de emotionele kanten van een scheiding. Vaak kan je dan beter naar elkaar luisteren zodat er goede afspraken gemaakt kunnen worden die stand houden. Deze afspraken worden vastgelegd in een beëindigingsovereenkomst.

  Als jullie kinderen hebben, dan moet een ouderschapsplan gemaakt worden. Hierin worden afspraken vastgelegd die voor de kinderen belangrijk zijn. Denk aan de omgangsregeling, waar gaan ze wonen en hoe regelen jullie hun kosten? Enzovoort.

  Zodra alle afspraken zijn vastgelegd, dat kan binnen twee maanden gerealiseerd zijn, wikkelen wij de eventuele procedure bij de rechter af.

  Wil je weten hoe De Horst Mediation werkt in een echtscheidingsmediation? Maak dan een afspraak.


 • Contact opnemen

  Heb je vragen? Ben je benieuwd wat wij voor jullie kunnen betekenen? Of wil je een gratis kennismakingsgesprek inplannen?

  Stuur een e-mail naar P.Mallant@dehorstmediation.nl, vul onderstaand formulier in of bel (033) 799 99 29.

  Onderscheidend in:


 • nederlandseorde

   

  vfas

   

  mfn-registermediator

   

  vereniging