• Advies of mediation bij bewindvoering of curatorschap

  Als er geen levenstestament is kan het soms nodig zijn om je partner, je kind of één van de ouders te helpen bij het beheer van zijn of haar financiën. Met toestemming van de persoon in kwestie kan het bewindvoerderschap worden gevraagd.

  Het curatorschap gaat een stap verder; dan is degene voor wie het curatorschap wordt aangevraagd niet in staat om de juridische gevolgen van zijn of haar handelen te overzien. Het is dan nodig om deze verantwoordelijkheid over te nemen door het curatorschap aan te vragen.

  De ervaring leert dat zowel het aanvragen van bewindvoering als het aanvragen van curatorschap confronterend is voor alle betrokkenen. Hierdoor kan de procedure niet soepel verlopen: de betrokkene “ligt dwars” en de familie voelt zich machteloos of is het onderling niet eens. Als je er samen niet uitkomt dan moet je, soms met z’n allen, naar de rechter en die hakt de knoop door.

  De Horst Mediation kan de familie begeleiden om samen tot overeenstemming te komen, zodat de juridische procedure minder belastend is.

  Wil je weten hoe De Horst Mediation werkt? Maak dan een afspraak.

  Afspraak maken >


 • Contact opnemen

  Heb je vragen? Ben je benieuwd wat wij voor jullie kunnen betekenen? Of wil je een gratis kennismakingsgesprek inplannen?

  Stuur een e-mail naar P.Mallant@dehorstmediation.nl, vul onderstaand formulier in of bel (033) 799 99 29.

  Onderscheidend in:


 • nederlandseorde

   

  vfas

   

  mfn-registermediator

   

  vereniging